A vetélkedő döntőjén készült rajzok
A vetélkedő döntőjén készült rajzok

Most a Szépművészeti Múzeum egyiptomi vetélkedőjének honlapján jártok, és az Ozirisz földjén vetélkedőt nézitek. Ezt a programot idén először nemcsak 5-8. osztályos diákcsoportoknak ajánljuk, hanem középiskolásoknak is. Összemérhetik erejüket, tudásukat és képességeiket már most a felkészülés közben. Ugyanis a legmagasabb pontszámot elért csapatok vehetnek majd személyesen részt a májusban a Múzeumban megrendezésre kerülő döntőben.
A részvétel INGYENES.

 

Ha szeretnéd képzeletben végigjárni az Egyiptomi Kiállítás teljes területét, és látni minden vitrint, indulj el az első vitrinnél, és a tovább gombra kattintva haladj. Akkor vitrinről vitrinre lépve nézhedet meg őket.

 vitrinek

Üdvözöllek!

A hagyomány szerint Ozirisz tanította meg az ókori egyiptomiakat a földművelésre, neki köszönhették a civilizáció létrejöttét, és hitük szerint Ozirisszá válva nyertek örök életet. A Szépművészeti Múzeum egyiptomi vetélkedője azért róla nyerte nevét, mert az ő földjén kialakult kultúra tárgyi emlékeit, szellemi örökségét dolgozza fel.

Az egyiptomi program részeként megrendezésre kerülő vetélkedőn, idén ismét thébai gyermekek kalandjait elmesélő történetek segítenek a csapatoknak. Várjuk a csapatok jelentkezését!

A vetélkedő 3 fordulóból áll, és döntővel zárul. A beküldött megoldások alapján dől el, melyik csapatokat hívjuk meg a Szépművészeti Múzeumban megrendezésre kerülő döntőre.

A döntő nyilvános, és 2015 május 22-én (pénteken), a Magyar Nemzeti Galériában lesz.

A résztvevők nemcsak az iskolai tananyagnál mélyebb szinten tesznek szert az ókori egyiptomi kultúra átfogó ismeretére, hanem a feladatokon keresztül Egyiptomi Gyűjteményünket is játszva ismerhetik meg.

 

 

1. forduló   3. forduló
     
2. forduló   Döntő

Szépművészeti Múzeum Ozírisz földjén

A budapesti Szépművészeti Múzeum egyiptomi programja