A vetélkedő döntőjén készült rajzok
A vetélkedő döntőjén készült rajzok

Üdvözöllek Benneteket, és mindjárt segítséget is kérek! Amon, az istenek királya, nagy és nehéz feladatot bízott rám: alakítsam át a honlapot a Ti igényetek szerint. Mivel én a bölcsesség istene vagyok, akinek tudása határtalan, ismerem saját határaimat: nem vagyok mai gyerek. Én bizony több ezer évet éltem már le! Ezért szeretném megtudni, milyen egyiptomi honlapot nézegetnétek szívesen Ti, a 21. században. Kérem, töltsétek ki az itt megadott kérdőívet, és bátran egészítsétek ki saját ötleteitekkel. Számíthattok rám, én Thot, a „meghallgatás istene” vagyok! Tehát munkára fel!

(Az űrlap Google alkalmazás, így kérem, lépjeletek be oda! Ezt is meg kell még emésztenem, a fáraók korában nem volt ilyen!)

Ha szeretnéd képzeletben végigjárni az Egyiptomi Kiállítás teljes területét, és látni minden vitrint, indulj el az első vitrinnél, és a tovább gombra kattintva haladj. Akkor vitrinről vitrinre lépve nézhedet meg őket.

 vitrinek

Üdvözöllek!

A hagyomány szerint Ozirisz tanította meg az ókori egyiptomiakat a földművelésre, neki köszönhették a civilizáció létrejöttét, és hitük szerint Ozirisszá válva nyertek örök életet. A Szépművészeti Múzeum egyiptomi vetélkedője azért róla nyerte nevét, mert az ő földjén kialakult kultúra tárgyi emlékeit, szellemi örökségét dolgozza fel.

Az egyiptomi program részeként megrendezésre kerülő vetélkedőn, idén ismét thébai gyermekek kalandjait elmesélő történetek segítenek a csapatoknak. Várjuk a csapatok jelentkezését!

A vetélkedő 3 fordulóból áll, és döntővel zárul. A beküldött megoldások alapján dől el, melyik csapatokat hívjuk meg a Szépművészeti Múzeumban megrendezésre kerülő döntőre.

A döntő nyilvános, és 2015 május 22-én (pénteken), a Magyar Nemzeti Galériában lesz.

A résztvevők nemcsak az iskolai tananyagnál mélyebb szinten tesznek szert az ókori egyiptomi kultúra átfogó ismeretére, hanem a feladatokon keresztül Egyiptomi Gyűjteményünket is játszva ismerhetik meg.

 

 

1. forduló   3. forduló
     
2. forduló   Döntő

Szépművészeti Múzeum Ozírisz földjén

A budapesti Szépművészeti Múzeum egyiptomi programja