C. Kézműves feladat

Arra kérünk benneteket, hogy kb. 5-7 cm átmérőjű magos labdát készítsetek, hogy magatok is ki tudjátok próbálni, milyen lehetett a korabeli labdákkal zsonglőrködni.

1. Erős vászonból vágjatok ki egyforma gerezd formákat!
2. A gerezdek széleit erős és vastag fonallal varrjátok egymáshoz, ügyelve arra, hogy a csücskök is pontosan illeszkedjenek.
3. Amikor már kialakult a gömb forma, és az utolsó gerezdnél tartotok, annak csak az egyik oldalát varrjátok a többihöz, majd fordítsátok ki a kapott gömböt, hogy a varrás mindenütt befelé essen.
4. Tömjétek ki a gömböt gabona, bab vagy borsó magokkal
5. Az utolsó gerezd széleit varrjátok rá a gömbre, és készen is vagytok a labdával. A biztonság kedvéért megerősíthetitek az összevarrt csücskök fölé varrt korong alakú vászonnal.

Ti magatok is próbálkozhattok a zsonglőrködéssel, esetleg összehasonlíthatjátok, mennyiben más lehetett akkoriban, mint mostanában. A kaszkádolás nem könnyű, de kis figyelemmel és szorgalommal megtanulható. Az itt megadott zsonglőr oldalon videók is segítenek benne. (Egyébként nagyon komoly fejlesztő hatása is van.)

Beni Hasszánban is ábrázolt két típusát itt animagif segítségével tanulmányozhatjátok (Forrás: Wikipédia)

 

egyszerű 3 labdás

Mills Mess típusú 3 labdás

 

 

 

 

 

Kérjük, hogy munkátokat fényképekkel dokumentáljátok, és a kész labdát is fényképezzétek körbe, majd a felvételeket küldjétek el digitális formában!


vissza