A vetélkedő döntőjén készült rajzok
A vetélkedő döntőjén készült rajzok

Üdvözöllek Benneteket, és mindjárt segítséget is kérek! Amon, az istenek királya, nagy és nehéz feladatot bízott rám: alakítsam át a honlapot a Ti igényetek szerint. Mivel én a bölcsesség istene vagyok, akinek tudása határtalan, ismerem saját határaimat: nem vagyok mai gyerek. Én bizony több ezer évet éltem már le! Ezért szeretném megtudni, milyen egyiptomi honlapot nézegetnétek szívesen Ti, a 21. században. Örömmel tudatom veletek, hogy a véleméyneket begyűjtöttük, és készül az új honlap! Rövidesen megnézhetitek, milyen átalakuláson mentek át a tervek, hogy egy egészen új, dinamikus honlappá váljon! 

Ha szeretnéd képzeletben végigjárni az Egyiptomi Kiállítás teljes területét, és látni minden vitrint, indulj el az első vitrinnél, és a tovább gombra kattintva haladj. Akkor vitrinről vitrinre lépve nézhedet meg őket.

 vitrinek

C. Rajzos feladat

 

Ramosze másnap reggel mindjárt hívatta a zes-kedu mestert. Elmesélte neki, mit látott a lakomán, és megbízta a kaszkádos jelenet megörökítésével. A mester azonban tiltakozott, hiszen ő nem volt ott, nem látta, mit is kellene lerajzolnia. Ramosze azonban hajthatatlan maradt. Lakomát már sokat látott – nyugtatta meg, – könnyen el tudja képzelni, különben is sok jelenetben le is rajzolta, a kaszkádos jelenetet pedig épp most mesélte el. A mester azonban nagyon kétségbe esett, el sem tudta képzelni, hogyan lehet a kaszkádozót lerajzolni.

Arra kérünk benneteket, segítsetek neki! Lakoma jelenethez segítséget nyújtanak a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének sztéléi, a labdás jelenethez pedig III. Baqet (BH15) és Khety (BH17) sírfestményei Beni Hasszánban. 

 

vissza

Szépművészeti Múzeum Ozírisz földjén

A budapesti Szépművészeti Múzeum egyiptomi programja