Képzeljétek el, hogy az ókori Egyiptomban éltek, II. Ramszesz fáraó korában, és egy kanopuszedény-készítő műhelyben dolgoztok. Éppen megrendelést kaptatok egy kanopuszedény-készletre. Kivételesen nem kérnek rá feliratot, de ragaszkodnak hozzá, hogy az új szokás szerint, mind a négy edényt a megfelelő isten fejének az alakjával fedjétek le!
Arra kérünk benneteket, hogy újságpapír felhasználásával készítsétek el az edényeket, majd 12 fokonként fényképezzétek körbe.

Utána a készítés folyamatát adjátok is elő kb. 60 másodpercbe sűrítve. Olyan jelenetet várunk, mely szépen kidolgozott mozdulatokkal mutatja be hogyan dolgoztatok. A munka során  használt eszközöket használjátok!
Az elektronikus zenét mellőzzétek! Ha dúdoláson, munkadalon kívül valamilyen zenei aláfestést szükségesnek láttok, akkor is csak a háztartásban vagy az iskolában fellelhető tárgyak segítségével létrehozott saját alkotást kérünk.

A dramatikus táncjátékot mobiltelefonotok segítségével rögzítsétek, és a kész edény képeivel együtt ezt is küldjétek el nekünk!
Szívesen elolvassuk a munka közben szerzett tapasztalataitokat, ha mellékelitek!