Szófelhőkészítés

a tagxedo internetes felületén:

1. A Load gombra kattintva adhatjuk meg a feldolgozandó szöveget (ezt begépelhetjük vagy beilleszthetjük). A Submit gombra kattintva elkezdődik a szöveg szófelhővé alakítása, majd megjelenik az alapértelmezett változat, melyet saját igényeink szerint testre szabhatunk: beállíthatjuk a szöveg színösszeállítását (Theme), betűtípusát (Font) és a szavak irányát (Orientation).

2. A Shape menüpontra kattintva különböző formába rendezhetjük a szófelhő szavait. Számtalan formából lehet választani. A Tagxedo előnye, hogy ha egészen egyedi szófelhőt szeretnénk, akár saját képet is feltölthetünk az Add image menüpont segítségével. Feltöltés után ezen módosíthatunk, majd az Acceptre kattintva mentjük el a kiválasztott formát.

3. Nyugodtan kísérletezgethetünk, mert az alkalmazás az összes változatot elmenti, és ezeket később a History menüben könnyen meg lehet találni. A leginkább tetsző(k)re kattintva menthetjük el a kiválasztott(ak)at. A Layout option segítségével további módosításokat is végre lehet hajtani.

4. Az elkészült címkefelhőt elmenthetjük különböző méretben (image), illetve a webre is feltölthetjük (share).