Animgif készítés

Az animgif sok egymás után rakott kis képből áll. Ezek lehetnek különbözőek, vagy egy kép különböző részei , ill. annak kis mértékű változtatásával létrehozott változatai. Ezeket ki lehet alakítani speciális programmal, de paint-ben is meg lehet vágni.

Animgifet több programmal is lehet készíteni. Íme egy lehetőség:
Egy ingyenes on-line animgif készítő speciális program ide kattintva érhető el (http://gifmaker.me/). Windows, MacIntosh és Linux rendszeren egyaránt működik, de fontos, hogy a flash player installálva legyen a gépre.

A képeket a megfelelő sorrendben fel kell tölteni, és a program összeállítja a képfilmet. A képkockák váltakozásának a sebessége is beállítható. Ennek a próbának a megtekintése után lehet változtatni, javítani, majd amikor elégedettek vagyunk az eredménnyel, el kell menteni, és máris lehet használni.

Visszafelé is beállítható, úgy lementve új képfilmet kapunk. Természetesen lehetőség van kész animgifek átméretézésére és szétvágására is. Itt olyan képsorokat érdemes készíteni, ahol nincs szükség enyhe átmenetre.

Egy bonyolultabb animgif készítő program pedig itt található (http://ezgif.com/maker).

Ha találsz másik, könnyebben kezelhető programot, vagy ezekhez képest mást is tudót, örömmel fogadjuk a linket és rövid kommentet.