B. Kreatív irodalmi feladat

Folytassátok Honszuemhab történetét! Annyit tudunk, hogy a főpap később megkerestette a sírt, és emberei hamar rátaláltak. Kezdetben kételkedett, majd belátta a tényt, és megbízta Mentukát – de mivel nemcsak a történet eleje, hanem a vége is elveszett, nem tudjuk, mivel, és persze azt sem, hogy utána mi minden történt. A fantáziátokra bízzuk, de két lépésben kérjük kitalálni.

1. lépés
Szeretnénk, ha együtt alakítanátok a történetet, ezért azt kérjük, hogy üljetek le egy asztal köré, és vegyetek elő egy üres papírt. Egyikőtök írja rá, hogy szerinte vajon mivel bízhatta meg a főpap Mentukát. Csak a mellette ülő, következő diák olvassa el, majd hajtson rá egy csíkot a papírból, és úgy folytassa a történetet. A következő megint csak egy mondatot fog látni, azt elolvassa, újabb csíkot hajt rá, és már írhatja is a folytatást. A továbbiakban is ezzel a módszerrel haladjon a történet! Kétszer mindenkire kerüljön sor! Amikor ezzel elkészültök, olvassátok fel magatoknak, és kérjük, hogy írjátok nekünk is le!

2. lépés
Most beszéljétek meg, hogyan tudnátok ebből egy tanulságos történet létrehozni, majd fogalmazzátok meg, és küldjétek el! Ne legyen egy oldalnál hosszabb!