A Nagy Aton himnusz

óegyiptomi rajzpályázat felnőtt kategória

Díjátadás

Sajnos az idei évbena COVID-16 pandémia visszaszorítása érdekében miatt számos megszorítás van, ezért a tervezett ünnepséget nem tudtuk megszervezni, és a pályázat eredményéről csak digitális úton tudjuk tájékoztatni a résztvevőket és érdeklődőket.

Díjazottak:

1. helyezet: Bartúcz Anna (Volter Etelka / Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium)
2. helyezet: Somogyi Zsófia (Vörös Henriette / Bajai Liszt Ferenc AMI)
3. helyezet: Mezző Emma (Vörös Henriette / Bajai Liszt Ferenc AMI)

A zsűri tagjai:
Bertóti Julianna (Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem)
Fakó Istvánné (MEBT Ókori Egyiptomi Bizottság)
Farkas Emese (MEBT elnökség)
Gebri Tímea (Szépművészeti Múzeum)
dr. Győry Hedvig PhD (MEBT ÓEB elnök)

Örömmel tudatjuk, hogy (a tervezettől eltérően, a virtuális kiállítás helyett) fizikailag is bejárható kiállításon fogjuk bemutatni az elkészült műveket a Deák17 Galériában 2021 március 18 – április 17 között.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani valamennyi résztvevő diáknak, tanárnak és a diákok szüleinek, hogy a jelen körülmények között is ilyen lelkesen alkottak, segítettek az alkotásban!

 

Kiírás:

A pályázat célja, hogy közelebb hozza az ókori egyiptomiak világát a ma emberéhez, hogy megismerkedjenek a korabeli élettel, és egy neves ókori egyiptomi verssel, mely Ehnaton fáraó költeménye, valamint, hogy az ennek alapján kialakult elképzeléseiket saját maguk által készített képe(ke)n új technikákkal, modern szemlélettel, de az ókori egyiptomiak stílusában bemutassák.

A munkákat hagyományos, szabadkézi technikával és számítógépes megoldással (2D, 3D) egyaránt várjuk.A pályázatra 14 év feletti, egyéni pályázók műveit várjuk, lehetőség szerint 50 x 70 cm-es méretben. A pályázat kiírása a Fáraók Földjén honlapon (http://ibisz.iif.hu/ozirisz/) olvasható. Reméljük, hogy örömüket fogják lelni az előkészületekben és az alkotásban, és akár három művet is beküldenek.

A jelentkezéshez október végéig kérjük, hogy az itt következő nevezési lapot nyomtassák ki és a kitöltött és aláírt lapot szkennelve küldjék el e-mail címünkre.

Részvételi díj nincsen.

A művek beadási határideje: december 5. (először digitálisan kérjük beküldeni.)

A pályázat eredményének kihirdetése és ünnepélyes díjátadó 2020. decemberében, Budapesten kerül megrendezésre.

Bővebb információt a palyazatMEBT@gmail.com e-mail címen lehet kérni, ill. a Fáraók Földjén honlapon található.

Várjuk a jelentkezésüket!

Üdvözlettel
MEBT ÓEB

Segítséget a Fáraók Földjén honlap Kislexikonában lehet találni, ill. a fenti e-amil címen kérni.