Szinuhe története

óegyiptomi rajzpályázat diákoknak

Pályázati kiírás:

A korábbi évekhez hasonlóan a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság Ókori Egyiptomi Bizottsága idén is meghirdeti óegyiptomi rajzpályázatát 5-10 fős diákcsoportok részére, ezúttal „Szinuhe története” címen. A szakmai zsűri által kiválasztott pályaműveket 2024 tavaszán kiállítás formájában mutatjuk be az ország több pontján.

A pályázat célja, hogy Szinuhe történetén keresztül a diákok ismerkedjenek az ókori Egyiptom életével, és gondolkodásmódjával. Kérjük, hogy a diákok saját maguk által készített képeken meséljék el a történetet. A bemutatáskor kérjük, hogy az egyiptomi stílust kövessék, így az egyiptomi síkábrázolás szabályait is megismerik, és kipróbálják. Az új ismeretek és tapasztalatok mellett fejlődnek manuális képességeik, képzeleterejük és kiváló lehetőség nyílik a csapatépítésre meg team munkára, akár a neten keresztül is. Amennyiben igényüket e-mailben jelzik, zoomon keresztül szóbeli tájékoztatást is tartunk (történeti/művészeti háttér, kérdések).

A munkákat hagyományos, szabadkézi technikával és számítógépes megoldással (2D, 3D) egyaránt várjuk. A pályaműveket kérjük A4 vagy A3-as méretben elkészíteni, és digitális + fizikai formában is beküldeni. Csapatonként minimum 5, maximum 10 képet várunk.

 1-4. évfolyam
5-8. évfolyam
9-12. évfolyam

kategóriában. A csapatok létszáma 5-10 fő legyen.

Tájékoztatót zoomon keresztül, egyeztetett időpontban szívesen tartunk.

Reméljük, hogy a készülés során a közös élmény jó szórakozást fog nyújtani.

A nevezéshez kérjük kinyomtatni majd kitölteni az itt következő nevezési lapot, és a palyazatmebt@gmail.com e-mail címre aláírva és beszkennelve elküldeni.

Részvételi díj nincsen.

A művek beadási határideje: 2023 november 30 (digitálisan a fenti címre várjuk, a tárgyhoz kérjük, hogy “Szinuhe diákpályázat” címet írják + az eredeti alkotás beadási címét a nevezés után küldjük meg.).

Értékelés szempontjai:

– tartalom helyessége, követhetősége,
– egyiptomi jelleg érvényesítése,
– kompozíció / felépítés megszerkesztése,
– a kivitelezés minősége,
– esztétikai élmény,
– egyediség, ötletesség

Egyúttal felnőtteknek is hirdetünk rajzpályázatot, ahol tanárok és szülők munkáit is szívesen fogadjuk. A kiírás külön pályázatban olvasható a fenti linken.

A pályázat eredményének kihirdetése és ünnepélyes díjátadó 2023. december 11-én 15,30-kor, székhelyünkön Budapesten kerül megrendezésre.

Várjuk a jelentkezésüket a fenti e-mail címen, a kinyomtatott, aláírt és beszkennelt jelentkezési lap elküldésével.

Nevezési lap innen tölthető le
és további információ itt kérhető: palyazatmebt@gmail.com

Segítség a Fáraók Földjén honlap Kislexikonában található.

A pályázatot a NEA támogatja.

NEAlogo