Szinuhe története

óegyiptomi rajzpályázat felnőtteknek

 

Pályázati kiírás:

Tisztelt Pályázók!

Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság Ókori Egyiptomi Bizottságának rajzpályázatát.

A pályázat célja, hogy közelebb hozza az ókori egyiptomiak világát a ma emberéhez, hogy megismerkedjenek a korabeli élettel, és ha kedvük van, még az ókori egyiptomi irodalmi alkotásokba is bepillantsanak, majd elképzeléseiket saját maguk által készített képe(ke)n új technikákkal, modern szemlélettel bemutassák. A pályázat témája a 12. dinasztia első fáraójának halálát követő eseményekkel kezdődik, majd a főhős, Szinuhe életét meséli el, akinek első reakciója a menekülés volt, de élete végén visszatért hazájába. A történet a 12. dinasztia idejétől a Ramszeszek koráig népszerű volt, számos részlete fennmaradt, és két papirusz alapján ismerjük a teljes verset. 

A pályázatra benyújtandó művek témája ennek a történetnek vizuális elmesélése ókori egyiptomi ábrázolások alapján újrafogalmazva, vagy parafrázis formájában.

A munkákat hagyományos, szabadkézi technikával kérjük, max. 90×90 cm-es méretben.

A pályázatra 16 év feletti, egyéni pályázók műveit várjuk. Reméljük, hogy örömüket fogják lelni az előkészületekben és az alkotásban, és akár három művet is beküldenek.

Részvételi díj nincsen.
A művek beadási határideje: 2023. december 1. (digitálisan is kérjük beküldeni.)
A pályázat díjátadó ünnepsége 2023. decemberében, a beérkezett művek válogatását bemutató kiállításon kerül megrendezésre.

A jelentkezéshez kérjük kinyomtatni, kitöltve és aláírva beszkennelni, és e-mailen a lenti címre elküldeni a nevezési lapot. Innen tölthető le.

Várjuk a jelentkezésüket!

További információ itt kérhető: palyazatmebt@gmail.com

Segítség a Fáraók Földjén honlap Kislexikonában található.

NEAlogo

A pályázatot a NEA támogatja.