Bentres sztélé

óegyiptomi rajzpályázat felnőtteknek

 

Pályázati kiírás:

Tisztelt Pályázók!

Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság Ókori Egyiptomi Bizottságának rajzpályázatát.

A pályázat célja, hogy közelebb hozza az ókori egyiptomiak világát a ma emberéhez, hogy megismerkedjenek a korabeli élettel, és ha kedvük van, még az ókori egyiptomi irodalmi alkotásokba is bepillantsanak, majd elképzeléseiket saját maguk által készített képe(ke)n új technikákkal, modern szemlélettel bemutassák. A pályázat témája egy II. Ramszesz fáraó korában játszódó történet, mely a Fáraók Földjén honlapon is olvasható. Kőbe vésve az ún. Bentres sztélén maradt fenn.

A pályázatra benyújtandó művek témája ennek a történetnek vizuális elmesélése ókori egyiptomi ábrázolások alapján újrafogalmazva, vagy parafrázis formájában.

A munkákat hagyományos, szabadkézi technikával kérjük, max. 90×90 cm-es méretben.

A pályázatra 16 év feletti, egyéni pályázók műveit várjuk. Reméljük, hogy örömüket fogják lelni az előkészületekben és az alkotásban, és akár három művet is beküldenek.

Részvételi díj nincsen.
A művek beadási határideje: 2022. február 28. (digitálisan is kérjük beküldeni.)
A pályázat díjátadó ünnepsége 2022. májusában, a beérkezett művek válogatásából rendezett kiállításon kerül megrendezésre.

A jelentkezéshez kérjük kinyomtatni, kitöltve és aláírva beszkennelni, és e-mailen a lenti címre elküldeni nevezési lapot. Innen tölthető le.

Várjuk a jelentkezésüket!

és további információ itt kérhető: palyazatmebt@gmail.com

Segítség a Fáraók Földjén honlap Kislexikonában található.

 

A pályázatot a NEA támogatja. NEAlogo