Digitális történetmesélő pályázat, 2021

 

Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság (MEBT) Ókori Egyiptomi Bizottságának (ÓEB) „Nagy Aton himnusz” címen magyarországi és határon túli diákoknak meghirdetett óegyiptomi digitális történetmesélő pályázatát. (Az ókori egyiptomi szöveg magyar fordítása itt található.) Részvételi díj nincsen.

A pályázat célja, hogy Ehnaton fáraó naphimnuszán keresztül a diákok betekintést nyerjenek ennek a több ezer éves kultúrának egy különleges korszakába, ismerkedjenek annak életével, a korabeli gondolkodással és élővilággal és ezek alapján meséljék el a Nap áldásos tevékenysége által létrejövő életet.

A munka során fejlődik képzeleterejük, gondolkodásuk, előadói készségük, új programokat próbálnak ki, ill. tanulnak meg kezelni, és közben kiváló lehetőség nyílik a digitális térben folytatott team munkára. Szeretnénk minél jobban támogatni a csapatok felkészülését, ezért felhívjuk a figyelmet a Fáraók Földjén honlapon a Kislexikonban és a Segédletekben található számos információra, ill. az e-mailes kérdezés lehetőségére.

A pályázatokat a palyazatmebt@gmail.com címre kérjük beküldeni,  videó (lehetőleg mp4) vagy hangos power point formájában, ez utóbbi esetben a hangfile-t külön kérjük mp3 kiterjesztéssel mellékelni. Kérjük, hogy egyiptomi jellegű csapatnevet válasszanak.

A beküldés határideje: május 20, a fenti címen.

Amit várunk:
– A Nagy Aton himnusz digitális feldolgozása saját eszközökkel (kérjük, hogy a műben a cím, a csapat neve és a közreműködők is legyenek megnevezve)
– forgatókönyv, ahol a technikai és művészeti elemek egyaránt szerepelnek
– napló: a feldolgozás menetének leírása, a választott megoldásoknak az indoklása – élményeket, reflexiókat is szívesen fogadunk

A végeredményt a zsűri pontszáma adja meg. Eredményhirdetés május második felében várható.

Az 1-12. osztályos korosztályból vegyes és azonos évfolyamba járó diákcsapatokat egyaránt várunk

(a) alsós,
(b) felsős és
(c) középiskolás

kategóriában. Kérjük, hogy a csapatok létszáma 8-10 fő legyen. A diákok valamennyi feladatot saját környezetükben, maguk oldják meg, és munkájuk eredményét a megadott e-mail címre küldjék be.
Reméljük, hogy a készülés során a közös élmény jó szórakozást is fog nyújtani.

Értékelés általános szempontjai:
egyiptomi jelleg érvényesítése,
tartalom helyessége, követhetősége,
kompozíció / felépítés megszerkesztése,
a kivitelezés minősége,
esztétikai élmény,
egyedi, ötletes, érthető és élvezhető

További információt a palyazatmebt@gmail.com címen lehet kérni.

Várjuk a jelentkezésüket!
Üdvözlettel
MEBT ÓEB csapata