Tisztelt Látogatók!

Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság óegyiptomi bábpályázatát, melyet „A királyfi és a sors” történetének az előadására hirdetett meg.

A pályázat célja, hogy egy ókori egyiptomi történeten keresztül a diákok betekintést nyerjenek ebbe a több ezer évvel ezelőtti kultúrába, ismerkedjenek annak mindennapi életével, a korabeli mese műfajával, és ezek alapján saját maguk által készített bábokkal és színhelyekkel a megadott történetet be is mutassák – a történet saját lezárásával kiegészítve. Egyúttal fejlődnek manuális képességeik, képzeleterejük, előadói készségük, és a bábjáték kiváló lehetőség a csapatépítésre meg team munkára is.

A bábelőadáshoz szeretnénk minél jobban támogatni a csapatok felkészülését, ezért a Fáraók Földjén honlapon a Kislexikonban is találhatók segédletek (pl. ruházat). A pályázat három fordulós:

1. forduló / február 15: a dramaturgia kialakítása (a történet párbeszédes, színdarabformára alakítása) és a bábfigurák elkészítése (beküldendő: forgatókönyv és bábok képe)
2. forduló / március 30: a bábszínpad és díszletek kialakítása, és a szerepek kiosztása, a szereplők előadásmódjának megbeszélése (beküldendő: színpadok képei)
3. forduló / május 10: próbák, és végén videó/mobil felvételen az előadás beküldése zsűrizésre

A végeredményt a 3 forduló összesített pontszáma adja majd meg. Eredményhirdetés május hónap 2. felében várható.
Az 1-12. osztályos korosztályból vegyes és egy évfolyamos csapatokat egyaránt várunk

(a) alsós,
(b) felsős és
(c) középiskolás

kategóriában. Kérjük, hogy a csapatok létszáma max. 8-10 fő legyen. A diákok valamennyi feladatot saját környezetükben oldják meg, munkájuk eredményét digitálisan kérjük beküldeni.
Reméljük, hogy a készülés során a közös élmény jó szórakozást is fog nyújtani.
A jelentkezéshez kérjük kitölteni az itt letölthető regisztrációs lapot!
Részvételi díj nincsen.

Értékelés szempontjai:

tartalom helyessége, követhetősége,
egyiptomi jelleg érvényesítése,
kompozíció / felépítés megszerkesztése,
a kivitelezés minősége,
esztétikai élmény,
egyedi, ötletes, érthető és élvezhető.

Bővebb információt a mebt@mebt.hu címen lehet kérni, ill. a Fáraók Földjén honlapon található.
Várjuk a jelentkezésüket!

Üdvözlettel
MEBT ÓEB csapata